Pure Organic Tastes
Jam zonder suiker
 
Ingrediënten:
1 kg fruit
0,1 L appeldiksap*
1 zakje/15 g Marmello jammakers voor jam zonder suiker

Bereiding:
Meng de geleerpoeder door het appeldiksap. Maak het fruit schoon en doe dit in een ruime pan met een bodem water. Breng het fruit langzaam aan de kook, af en toe roeren. Maak het fruit eventueel fijn als het zachtgekookt is. Voeg al roerend het geleermiddel-diksap mengsel door de warme vruchtenmassa. Breng het geheel daarna volop aan de kook, steeds roeren. Laat de jam één minuut borrelend doorkoken en haal de pan van het vuur. Vul de potten tot de rand met de kokendhete jam en draai de deksel stevig vast. Laat de potten 10 minuten omgekeerd afkoelen. Plak een etiket op iedere pot met daarop de datum en inhoud. Zet de pot weg op een koele donkere plek.
 
*Je  kan in plaats van appeldiksap ook het volgende gebruiken: honing, fructose, of een zoetstof bestemd voor een suikerarm of energiebeperkt dieet. Stem de hoeveelheid af op eigen smaak of dieet.
Recepten

Voor meer informatie over onze recepten, klik hier.

Kids

Regenachtige dag en niks te doen? Maak eens samen met je vriendjes lekkere en gezonde snoepjes met Agar agar. Of maak voor opa en oma een pot fruitige jam.